Vanliga frågor / FAQ

Alla priser visas exklusive moms.

Frakten visas i varukorgen och är olika beroende på om du väljer standard eller express.
Du kan också välja att hämta din produkt hos oss.

Leveranstiden är normalt 5-8 arbetsdagar. Väljer du Expressleverans så skickar vi din order inom 1-2 arbetsdagar, vilket innebär att paketet brukar vara hos dig inom 3-4 arbetsdagar. Måste vi beställa hem material (ex specifik foliefärg) tar det något längre tid med då informerar vi dig.

Observera att vi inte kan lämna garanti för när produkten levereras. Vi garanterar att ditt paket lämnar oss i tid, men när paketet når dig beror på att fraktföretaget. Vissa delar av landet har längre leveranstid än övriga.

För att det ska bli rätt pris och storlek måste du skriva in det längsta måttet du önskar få på loggan, i rutan under ”mått”. Det finns många olika former på logotyper, på hur man ska tänka. Längsta mått

Om du inte kan se vilken sida som är längst eller inte har tillgång till ett sådant program kan man använda sig av två simpla tekniker.

1. Du skiver ut logotypen på ett A4 och ritar en ruta runt den, då ser du enklare vilken del som är längst.

2. Du tar en linjal och mäter logotypen mot skärmen.

För väggdekorer gäller följande tryckspecifikation:

  • Vektoriserade banor (gäller även text)
  • Alla objekt ska vara färdigställda
  • CMYK-läge (gäller dekorer som ska printas på vitt/transparent. Ej nödvändigt för enfärgad vinyl).

Du behöver ett program som kan framställa professionella vektoriserade trycksaker, vi rekommenderar Adobe Illustrator. Vi rekommenderar också att du sparar din färdiga tryckfil som PDF och håller filstorleken nere.

Det är viktigt att du följer tryckspecifikationen som finns på denna sida.

Vi tar helst emot PDF-fil med vektoriserade banor för tryck men även .eps och .ai fungerar.

Vektorgrafik är skapad med matematiska formler och går att skalförändra utan att den tappar upplösning eller kvalitet. Du kan se om logotypen är i vektor genom att zooma in den – behåller den skärpan är det vektorformat, ser den suddig/pixlig i kanterna är det inte vektor. De vanligaste filformaten för vektorgrafik är AI, EPS & PDF. Fotografier och bilder skapade i JPG & PNG format är alltid i pixelformat och således inte vektoriserade.

Skillnaden mellan vektor och bitmap

Absolut! Om du vill ha en annan väggdekor är du välkommen att kontakta oss. Mejla en beskrivning eller skiss med hur du tänkt dig väggdekoren, info@logowalls.se

Du laddar upp din fil via knappen ”Ladda upp fil” på produktsidan. När du gjort en beställning får du en orderbekräftelse via mail där du kan se att vi mottagit tryckfilen.

Om filuppladdningen inte fungerar, skicka din fil till info@logowalls.se via WeTransfer, Sprend eller liknande tjänst efter att du lagt din beställning. Glöm ej uppge ditt namn och den mailadress du angav vid beställning.