F&Q

ÄR PRISERNA SOM VISAS INKL ELLER EXKL MOMS?+/-

Alla priser visas exklusive moms.

VAD KOSTAR FRAKTEN?+/-

Frakten syns vid beställningen och bakas in i priset.

HUR LÅNG ÄR LEVERANSTIDEN?+/-

Leveranstiden är normalt 5-8 arbetsdagar. Väljer du Expressleverans så skickar vi din order inom 1-2 arbetsdagar, vilket innebär att paketet brukar vara hos dig inom 3-4 arbetsdagar. Måste vi beställa hem material (ex specifik foliefärg) tar det något längre tid med då informerar vi dig.

Observera att vi inte kan lämna garanti för när produkten levereras. Vi garanterar att ditt paket lämnar oss i tid, men när paketet når dig beror på att fraktföretaget. Vissa delar av landet har längre leveranstid än övriga.

VAD menas med ”längsta mått”+/-

För att det ska bli rätt pris och storlek måste du skriva in det längsta måttet du önskar få på loggan, i rutan under ”STEG 2”. Det finns många olika former på logotyper, här kommer några exempel på hur man ska tänka. Se exempel

Om du inte kan se vilken sida som är längst eller inte har tillgång till ett sådant program kan man använda sig av två simpla tekniker.

1. Du skiver ut logotypen på ett A4 och ritar en ruta runt den, då ser du enklare vilken del som är längst.

2. Du tar en linjal och mäter logotypen mot skärmen.

VAD HAR NI FÖR TRYCKSPECIFIKATION?+/-

För väggdekorer gäller följande tryckspecifikation:

  • Vektoriserade banor (gäller även text)
  • Alla objekt ska vara färdigställda
  • CMYK-läge (gäller dekorer som ska printas på vitt/transparent. Ej nödvändigt för enfärgad vinyl).

Vad behöver jag för att skapa en tryckbar fil?+/-

Du behöver ett program som kan framställa professionella vektoriserade trycksaker, vi rekommenderar Adobe Illustrator. Vi rekommenderar också att du sparar din färdiga tryckfil som PDF och håller filstorleken nere.

Det är viktigt att du följer tryckspecifikationen som finns på denna sida.

VILKET FILFORMAT SKA JAG VÄLJA?+/-

Vi tar helst emot PDF-fil med vektoriserade banor för tryck men även .eps och .ai fungerar.

Vad betyder vektoriserade banor?+/-

Vektorgrafik är skapad med matematiska formler och går att skalförändra utan att den tappar upplösning eller kvalitet. Du kan se om logotypen är i vektor genom att zooma in den – behåller den skärpan är det vektorformat, ser den suddig/pixlig i kanterna är det inte vektor. De vanligaste filformaten för vektorgrafik är AI, EPS & PDF. Fotografier och bilder skapade i JPG & PNG format är alltid i pixelformat och således inte vektoriserade. se exempel

KAN VI BESTÄLLA ANNAN VÄGGDEKOR ÄN JUST LOGOTYPER?+/-

Absolut! Om du vill ha en annan väggdekor är du välkommen att kontakta oss. Mejla en beskrivning eller skiss med hur du tänkt dig väggdekoren, info@logowalls.se

HUR SKICKAR JAG IN MIN FIL?+/-

Du laddar upp din fil via knappen ”Ladda upp” på produktsidan. När du gjort en beställning får du en orderbekräftelse via mail där du kan se att vi mottagit tryckfilen.

Jag lyckas inte ladda upp min fil, vad ska jag göra?+/-

Om filuppladdningen inte fungerar, skicka din fil till info@logowalls.se via WeTransfer, Sprend eller liknande tjänst efter att du lagt din beställning. Glöm ej uppge ditt namn och den mailadress du angav vid beställning.